Formular de înregistrare a interesului
Generația 2024-2026

Felicitări pentru decizia de a te înscrie în programul Teach for Romania!

Completarea acestui formular este
primul pas din procesul de recrutare și selecție.

Pentru a-ți facilita întregul proces de completare, menționăm următoarele aspecte:
  • timpul de completare poate varia între 10 și 20 de minute;
  • este posibil ca, uneori, formularul să se încarce mai lent (10-15 secunde), așa că te rugăm să fii răbdător/răbdătoare!

Mult succes,

Echipa de recrutare Teach for Romania!

1. Protecția datelor cu caracter personal


Prezentul consimțământ poate fi retras oricând, printr-o cerere la adresa de corespondență: Clădirea Green Court C, str. Gara Herăstrău, nr. 4D, et. 7, sector 2, București, 020334 sau adresa de e-mail: dpo@teachforromania.ro

2. Date de contact

Informații personale


Sursa de informare:

3. Eligibilitate și consimțământ


În legătură cu cele citite anterior...

4. Educație și experiență profesională 


Experiență profesională5. Potrivirea cu programul Teach for Romania 

Motivația ta

Alumni

Cei 2 ani de program sunt doar începutul. După ce înțeleg în profunzime realitatea educației din România, participanții Teach for Romania devin alumni ai organizației și intră într-o comunitate puternică, interconectată, care își continuă misiunea începută în program, prin inițiative comune și prin colaborarea cu alți actori relevanți din educație.


Astfel, aceștia reușesc să își folosească experiența pentru a influența și mai mult sistemul educațional, din diverse roluri strategice.6. Urmează o serie de afirmații. Te rugăm să ne spui părerea ta.

Bifează la fiecare afirmație dacă ești sau nu de acord cu aceasta.7. Opțiuni de integrare în sistemul de învățământ românesc

Teach for Romania susține participanții din program în procesul de integrare în sistemul de învățământ de stat (cu normă întreagă), în grădinițe și școli aflate în comunități dezavantajate socio-economic, ce se găsesc cu precădere în mediul rural sau peri-urban. 

Organizația NU are posturi rezervate, însă te îndrumă în găsirea unui post și în înțelegerea metodologiei de integrare în sistem.
Pentru a intra în sistemul public de învățământ este necesar să promovezi un examen (de titularizare sau concursul/testarea de la nivel județean/nivel școală).

În funcție de studiile absolvite, poți avea calitatea de candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) sau de candidat cu studii necorespunzătoare postului (necalificat). Poți afla încadrarea ta în cele ce urmează. 

Programul Teach for Romania vizează școli care au gradul de defavorizare  >= 3 pe baza Studiului IRSE  sau care au clasa de defavorizare între 1 și 3 în Metodologia - Ierarhizarea unităților școlare(școli și grădinițe) în funcție de nivelul de defavorizare.

Pentru a verifica gradul de defavorizare al școlilor și al grădinițelor din România, te rugăm să consulți aceste documente  Clasificare IRSE sau Anexa 1- grădinițe / Anexa 2 - școli din Metodologia menționată anterior.

*E important să știi că șansele de obținere a unui post la o navetă scurtă sunt mici, de aceea este nevoie să iei în calcul o navetă de cel puțin 90 de minute pe sens sau schimbarea reședinței de domiciliu. 

Preferința de integrare
Studii


Educator & Învățător
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda ca educator/educatoare sau învățător/învățătoare.

Biologie
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Biologie.
Chimie
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Chimie.
Consiliere și dezvoltare personală
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Consiliere și dezvoltare personală.
Educație fizică și sport
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Educație fizică și sport.
Educație muzicală
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Educație muzicală.
Educație plastică
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Educație plastică.
Educație socială
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Educație socială.
Fizică
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Fizică.
Geografie
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Geografie.
Informatică și TIC
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Informatică și TIC.
Istorie
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Istorie.
Limba engleză
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Limba engleză.
Limba franceză
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Limba franceză.
Limba și literatura română
La o primă analiză rezultă că ești candidat cu studii corespunzătoare postului (calificat) pentru a preda disciplina Limba și literatura română.
Limba și literatura romani